top of page
edenzen

Kam so psom počas dovolenky? Hotel pre psov a jeho výhody, domov mimo domova.


prechádzka dvaja psy

Plánujete dovolenku, pracovnú cestu, máte naplánovanú hospitalizáciu alebo si jednoducho potrebujete oddýchnuť od zhonu každodenného života? Veľa ľudí dnes vlastní domáceho miláčika a majú obavy, čo bude s ich miláčikom počas ich neprítomnosti. Tu prichádza na pomoc hotel pre psov.



 

Dnes už ozaj hotel pre psov nemusí byť miestom, kde sa pes odloží niekde do koterca či klietky, čas od času sa vypustí, dá sa mu jesť, piť a pes to tam nejako počas neprítomnosti majiteľa vydrží. Aj keď stále existuje veľké množstvo takýchto klietkových zariadení, existujú aj hotely pre psov, kde to robia inak, inovatívne s ohľadom na celkovú pohodu psieho hosťa. Stačí si len ten správny hotel pre psov vybrať.


Správny hotel pre pre psov ponúka celý rad výhod, ktoré môžu upokojiť vašu myseľ a poskytnúť vášmu psovi vlastnú dovolenku, miesto, kde si nájde nových kamarátov, zažije nové zážitky, nadviaže nové psie priateľstvá, zabaví sa a naučí sa novým veciam. Miesto, na ktoré sa bude rád opakovane vracať. Miesto, kde sa mu vytvorí domov, ktorý je podobný jeho skutočnému domovu. V tomto článku preskúmame jednotlivé výhody hotela pre psov a ich vplyv na psíkov.


1. Profesionálna starostlivosť

Jednou z hlavných výhod psieho hotela je profesionálna starostlivosť, ktorú váš pes dostáva. Správny psí hotel zamestnáva skúsený personál, ktorý je vyškolený na manipuláciu so psami všetkých plemien a veľkostí. Rozumie psiemu správaniu a majú skúsenosti poskytnúť adekvátnu starostlivosť, venovať pozornosť psíkovi a prípadne aj tréning, ak pes potrebuje.


Náš hotel pre psov Edenzen má personál, ktorý má nielen mnohoročné skúsenosti s psami a vedením početnejšej svorky psov, ale má aj vzdelanie v oblasti kynológie, veterinárnej medicíny,...


2. Socializácia

Je váš pes spoločenský alebo potrebuje nejakú socializáciu? Psie hotely majú často spoločné priestory, kde sa môžu psy hrať s inými psami. Táto sociálna interakcia je nevyhnutná pre ich duševnú a emocionálnu pohodu, pretože pomáha znižovať osamelosť a úzkosť, rozvíjať sociálne vnímanie psov a pomáha odstraňovať určité problémové správanie v súvislosti so slabou socializáciou.


V hotely pre psov Edenzen sú psíkovia spolu v jednej svorke, fungujú spolu ako jedna rodinka, a preto sa socializujú takmer nepretržite. Vzájomne sa hrajú, komunikujú medzi sebou, čo má vynikajúci vplyv na ich psychiku, predovšetkým na odbúravanie prípadného stresu z odlúčenia od majiteľa a domova všeobecne. Ďalej sa psíkovia, predovšetkým jedináčikovia, ktorí žijú doma sami, bez iných psíkov, učia fungovať vo svorke, podrobujú sa pravidlám, učia sa disciplíne, trpezlivosti a rešpektovaniu iných členov svorky.


3. Pravidelný režim

Psy majú radi pravidelný, stabilný režim a toto u nás v našom psom hoteli plne rešpektujeme. Náš psí hotel má jasný režim rozdelený na časy spánku a odpočinku, aktivít, kŕmenia... Táto rutina pomáha psom cítiť sa pohodlne a bezpečne, dokonca aj v neznámom prostredí.


Chcete sa dozvedieť viac a nahliadnuť aký pestrý program psíkov u nás čaká? Prečítajte si článok o našom dennom režime v psom hoteli Edenzen.


4. Bezpečnosť a ochrana

Každý psí hotel by mal dbať na bezpečnosť a ochranu psov, ktorí sú v hoteli ubytovaní. Stupeň ochrany a bezpečnosti má každý hotel inak nastavený, a preto je vhodné spomenúť, že areál by mal byť riadne oplotený, psíkovia by mali byť pod dozorom.


Bezpečnosť a ochrana štvornohých hostí je v našom hoteli priorita. Hotel pre psov Edenzen i jeho okolie je prispôsobené tak, aby zabránili útekom a zabezpečili pohodu všetkých psov v areáli. Bezpečnostné opatrenia, ako je kontrolovaný prístup a hra pod dohľadom, znižujú riziko nehôd alebo incidentov. Taktiež sú priestory monitorované kamerovým systémom.


5. Pravidelné stravovanie

Psie hotely podávajú vyvážené a výživné jedlá prispôsobené stravovacím potrebám vášho psa, väčšinou sa jedná o podávanie stravy, ktorá je prinesená majiteľom, avšak môžeme sa už stretnúť aj s nadštandardom a to prípravou stravy hotelom.


Náš hotel pre psov je pripravený na akúkoľvek situáciu. Primárne psíkov kŕmime stravou, ktorá je prinesená majiteľom, na ktorú je psík plne navyknutý a dodržiavame predpísané množstvo, čas a frekvenciu kŕmenia tak, aby sme presne kopírovali kŕmiaci režim, na ktorý je pes nastavený z domova.. Ak však majiteľ stravu nedodá, prípadne nedodá dostatočné množstvo či nechá kŕmenie psa na nás, vieme psíkovi zabezpečiť kvalitnú stravu - špičkové škandinávske granule, konzervy, ale aj čerstvo varenú stravu, prípadne surovú stravu - BARF. Ak má psík nejakú potravinovú intoleranciu, vieme aj pre takýchto psíkov pripraviť menu na mieru.


Môžete si byť istí, že váš maznáčik dostáva počas pobytu správnu výživu, ktorú potrebuje.


6. Hranie a iné aktivity

Sociálna interakcia a hry s inými psíkmi či človekom sú pre psa veľmi podstatnou časťou dňa. Vo väčšine hotelov pre psov klietkového a kotercového typu je kontakt medzi psami minimálny, limitovaný väčšinou len na určitý čas, kedy sú psy vypustené a môžu si na chvíľu spolu zabehať. I kontakt s človekom je väčšinou sporadický, čo je podľa nášho úsudku nedostatočné a takýto pobyt je frustrujúci pre psa, ktorý je zvyknutý na pravidelný kontakt s okolím.

Náš hotel je hotel pre psov rodinného typu, bez kotercov. U nás žijú psíkovia priamo s nami v dome, tak, ako sú zvyknuté doma. Sú obklopené ľuďmi, ktorí sa im plnohodnotne venujú, majú každý deň bohatý program, ktorý sa pravidelne obmieňa. V našom hoteli máme len pár psíkov ubytovaných naraz, takže máme dostatok času sa každému venovať tak, ako potrebuje. Hry a aktivity pomáhajú udržiavať fyzické zdravie psíkov a poskytujú duševnú stimuláciu, čím sa znižuje riziko nudy alebo deštruktívneho správania. Samozrejme, rešpektujeme, že každý psík je individuálny a každý má iné nároky, všetko je prispôsobené na mieru jednotlivým psíkom.


7. Pokoj v duši

Vedieť, že váš pes je v schopných rukách a na bezpečnom mieste, je na nezpalatenie a vy môžete byť v kľude, keď ste preč. Pri starostlivosti o vášho domáceho maznáčika sa nemusíte spoliehať na priateľov alebo rodinu a môžete mať skutočný pokoj v duši bez obáv o blaho svojho miláčika.


Hotel Edenzen pravidelne informuje majiteľov o tom, ako sa ich psík má a ako sa mu darí, a tak majitelia môžu nielen vedieť, ale aj vidieť svojho maznáčika počas pobytu u nás.


9. Veterinárna starostlivosť

V prípade choroby alebo úrazu majú mnohé psie hotely prístup k veterinárnej starostlivosti alebo sa nachádzajú v blízkosti veterinárnych kliník.


Zdravie vášho psa je najvyššou prioritou pre nás v našom hoteli a v prípade potreby je poskytnutá rýchla lekárska pomoc, aby sa psíkovi uľavilo.


10. Služby extra

Niektoré hotely pre psov ponúkajú nadštandardné doplnkové služby, ako je starostlivosť o srsť a výcvik, čo môže byť veľkou výhodou pre majiteľov, ktorí sú časovo zaneprázdnení.


Náš psí hotel Edenzen vie zabezpečiť služby v oblasti psieho wellnessu - úprava srsti, liečebné procedúry, očistu kožucha v podobe kvalitného kúpeľa, kompletnú dentálnu hygienu - odstraňovanie zubného kameňa bez narkózy, ošetrenie ďasien a ústnej dutiny, zbavenie sa prebytočnej pĺznucej srsti,... a tak si majiteľ môže vyzdvihnúť psíka nielen príjemne unaveného po super psej dovolenke, ale aj vyparádeného.


Na záver, správny hotel pre psov poskytuje množstvo výhod, vďaka ktorým je vynikajúcou voľbou pre majiteľov domácich miláčikov, keď potrebujú byť krátkodobo alebo dlhodobo preč od svojich chlpatých priateľov. Profesionálna starostlivosť, rôzne možnosti socializácie, pravidelný režim, bezpečnosť, ktoré vybraný psí hotel poskytuje, zaisťuje, že váš pes dostane počas vašej neprítomnosti tú najlepšiu možnú starostlivosť a pozornosť.


So správnym hotelom pre psov si môžete užiť chvíle strávené preč s vedomím, že váš štvornohý spoločník si užíva svoju vlastnú dovolenku v bezpečnom prostredí, kde sa o neho vynikajúco postarajú a vytvoria mu dočasný láskavý domov mimo domova.

Comments


Image by T.R Photography 📸

Rezervácia pobytu

 0947 963 404

alebo prostredníctvom online rezervačného formuláru

bottom of page